Debrecen Vezető Hír

Az új Innovációs és Inkubációs Központ még vonzóbbá teszi Debrecent a befektetőknek

 Az új Innovációs és Inkubációs Központ még vonzóbbá teszi Debrecent a befektetőknek

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a debreceni repülőtéren helyezte el az épülő innovációs és inkubációs központ alapkövét.

8 ezer négyzetméter alapterületű Innovációs és Inkubációs Központtal bővíti a XANGA Investment & Development Group a Debreceni Nemzetközi Repülőtér Trimodális Logisztikai Bázisát. A létesítmény alapkövét 2015. június 11-én Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter helyezte el Papp Lászlóval, Debrecen Megyei Jogú Város polgármesterével, Kósa Lajos országgyűlési képviselővel, a város korábbi polgármesterével, Váradi Józseffel, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér stratégiai partnerének, a Wizz Air légitársaságnak az elnök-vezérigazgatójával és Herdon Istvánnal, a XANGA csoport vezérigazgatójával közösen.

 

 

Az új Innovációs és Inkubációs Központ még vonzóbbá teszi Debrecent a befektetőknek
A tárcavezető a több mint 1,34 milliárd forint európai uniós és magyar központi költségvetési támogatásból megvalósuló beruházás kapcsán elmondta: a kormány kiemelt projektként kezeli a debreceni nemzetközi repülőtér fejlesztését. Kósa Lajos (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő bejelentette: a jövő évi költségvetésben először különítenek el 400 millió forintot nevesítve a debreceni, illetve a sármelléki repülőtér műszaki, katasztrófavédelmi, légtérfigyelési, valamint irányítási feladatainak támogatására. Az alapkőletételkor elhangzott: a most épülő innovációs és inkubációs központ még versenyképesebbé és vonzóbbá teszi Debrecent a befektetőknek.
MTI/NFM/MCOnet