Debrecen Vezető Hír

350 millióból újul meg a Régi Városháza Debrecenben

350 millióból újul meg a Régi Városháza Debrecenben

Összesen 342 646 029 forintból valósul meg Debrecenben a „Régi Városháza I. jelű épületének homlokzatfelújítása, korszerűsítése”. Ebből bruttó 310 273 735 forint Európai Uniós és hazai kormányzati támogatás, melyhez Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata bruttó 32 372 294 forint saját forrást biztosít.

Debrecen, Városháza, beruházás

A felújítási munkák befejezése 2015. május végére várható. A műemlék épület felújítása során megújulnak a homlokzatok, megtörténik a falak és lábazatok nedvesség elleni szigetelése, a lábazati kő és műkő burkolatok, valamint az elavult nyílászárók cseréje, a meglévő tetőszerkezet megerősítése és javítása, valamint egy új tetőhéjazat kialakítása is. Az épület Rózsa utca felőli földszintjén, a volt levéltár helyén egy új ügyfélfogadó helyiséget alakítanak ki, amelyhez akadálymentes vizesblokk is fog tartozni.

A teljes körű akadálymentesítés érdekében a Rózsa utcában egy akadálymentes parkolót  alakítanak ki, továbbá a belső udvaron egy rámpa, a Piac utcai kapubejáróból megközelíthetően pedig egy lift fogja segíteni az akadálymentes közlekedést.

Forrás: debrecen.hu

-csa-