Debrecen Vezető Hír

52,6 milliárdos főösszeggel fogadták el Debrecen idei költségvetését

52,6 milliárdos főösszeggel fogadták el Debrecen idei költségvetését

Debrecen Megyei Jogú Város közgyűlése 2015. február 26-i, rendes ülésén többek között a város éves költségvetésének elfogadásáról is döntött.

Papp László, Debrecen polgármestere, beruházás, költségvetésDebrecen 2015. évi költségvetésének főösszege 52,6 milliárd forint. Ebből a finanszírozási bevételek 17,53 milliárdot tesznek ki, az ezen túli 35 milliárd forintot pedig a költségvetési bevételek képezik.  Papp László úgy fogalmazott, a város ebben az évben nem tervez hitelfelvételt, igyekszik úgy gazdálkodni, hogy ne lépje túl a megadott kereteket.

A debreceni polgármester pár nappal korábban úgy nyilatkozott: Az idei költségvetésben már nem az adósságtörlesztéssel kell számolni. Hangsúlyozta: olyan tervet állítottak össze, mely komoly hangsúlyt fektet a város kiegyensúlyozott működésére, az európai uniós forrásokkal képes biztosítani a város dinamikus fejlődését.

– Megkönnyíti a helyzetünket a kormány azon döntése, mely szerint Debrecen 2014 és 2020 között az integrált településfejlesztési program keretében 43,3 milliárd forintos forrásból gazdálkodik - tette hozzá Papp László.

 

-csa-

Forrás: debrecen.hu