Debrecen Vezető Hír

A közvilágítás-korszerűsítésről is döntött Debrecen közgyűlése

A közvilágítás-korszerűsítésről is döntött Debrecen közgyűlése

Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. január 29-én ült össze. Nagy vitát váltott ki a Klinika melletti parkolóövezet ügye.

Debrecen, Közgyűlés, Városháza

Hosszú ideje kérdés, mi lenne az ideális megoldás ennél a várakozóhelynél, tegyék-e ingyenessé, kedvezményessé a parkolást, avagy sem. Ha ingyenessé vagy olcsóbbá tennék, nem csak azok próbálnának meg ott megállni autójukkal, akik a Klinikára mennek - hozták fel érvként. Többek között kiemelték: mivel az orvosi ellátás igénybe vételénél kiszámíthatatlan, hogy egy-egy vizsgálat miatt mennyi időt kell a betegnek odabent töltenie, a büntetések elkerülése miatt érdemes lenne hathatósabban hangsúlyozni a mobiltelefonnal történő fizetés lehetőségét.

Jelentős városfejlesztési beruházás valósulhat meg 2015 folyamán. Debrecenben mintegy 167 millió forintból 79 utcán 838 higanygőz fényforrású lámpa energiatakarékos LED-lámpára történő cseréje oldható meg a „Közvilágítás energiatakarékos átalakítása” című KEOP-pályázatnak köszönhetően, amely azonban utófinanszírozású.A világítótestek cseréje a tervek szerint nyár végéig megvalósulhat, amivel évi 5,5 millió forint energiaköltséget takaríthat meg a város.

 

Forrás: debrecen.hu

-kt-