Debrecen Vezető Hír

Átadták a 180 millióból korszerűsített debreceni ökoiskolát

Átadták a 180 millióból korszerűsített debreceni ökoiskolát

A Debreceni Gönczy Pál Általános Iskolát és a Gönczy Pál Utcai Óvodát energiatakarékossá tették a „Gönczy Pál Általános Iskola és a Gönczy Pál Utcai Óvoda épületenergetikai felújítása” című, KEOP-5.5.0/B/12-2013-0024 jelű pályázat keretében.


Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program KEOP-5.5.0/B/12 kódszámú, Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás-hasznosítással kombinálva tárgyú felhívására nyújtott be pályázatot, amely támogatást nyert el. A pályázat keretében 152.484.258 forint összegű támogatást nyert a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból (összesen 85 százalékos támogatási intenzitás) valamint 26.908.987 forint összegű támogatást az EU Önerő Alapból (15 százalékos támogatási intenzitás).

 

Debrecen, beruházás

 

Átadták a 180 millióból korszerűsített debreceni ökoiskolát

 A közel 180 millió forintos beruházást május végén adták át.  A Gönczy Pál iskola ökoiskola, amelyben a világszemlélet alapja, hogy vigyázzunk a környezetünkre. Így a gyerekek szemléletformálásában is igen jelentős szerepet tud betölteni az energiatakarékos rendszerek működtetése.A beruházás hatására várható pénzügyi megtakarítás éves szinten összesen minimum 6,7 millió forint, melynek nagyobb részét a hőenergia-költségmegtakarítás teszi ki.

-kt-
Forrás: debrecen.hu