Debrecen Vezető Hír

Debrecen fejlesztési programját Papp László polgármester mutatta be

Debrecen fejlesztési programját Papp László polgármester mutatta be

Az előkészítés fázisában Integrált Településfejlesztési Stratégia nevet viselő programból alakult ki az a most már közel végleges formájában lévő Integrált Településfejlesztési Program.

A dokumentumról Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere beszélt a Városházán. A programnak 6 nagy fejezete van: az Innovációs Gazdaságfejlesztési Program (11,1 milliárd forintos kerettel), a Foglalkoztatás-fejlesztési Program (3,6 milliárd forint), a Modern Városfejlesztési Program (20,4 milliárd forint), a Városi Közlekedésfejlesztési Program (4,4 milliárd forint), a Közszolgáltatás-fejlesztési Program (2,5 milliárd forint) és a Helyi Identitást Erősítő Programok (1,3 milliárd forint).

 

Debreceni Integrált Településfejlesztési Program

 

Bemutatásra került az Integrált Településfejlesztési Program

Rendkívül összetett fejlesztési programról van szó, mely kiemelten koncentrál a városon belüli fejlődési egyenetlenségek kiegyenlítésére, a helyi gazdaság fejlesztésére, növekedésére, a foglalkoztatás bővítésére. Emellett vannak külön a közlekedés, a közszolgáltatások fejlesztésére, valamint a debreceniek helyi identitástudatának erősítésére szolgáló programelemek. Mindezen célokra összesen 43,3 milliárd forint áll rendelkezésére a városnak a 2014 és 2020 közötti időszakban. Vannak olyan fejlesztési célok, amely az Integrált Településfejlesztési Programban nem jelennek meg, mivel az Európai Unió által nem támogathatóak- ismertette Papp László.-csa-


Forrás: debrecen.hu
Fotó: Miskolczi János