Debrecen Vezető Hír

Folyamatos fejlesztések, munkahelyteremtő beruházások Debrecenben

Folyamatos fejlesztések, munkahelyteremtő beruházások Debrecenben

Szeptemberben is számos beruházás ment végbe vagy zajlik a hajdú-bihari megyeszékhelyen, melyből a legfontosabb fejlesztéseket gyűjtöttük egy csokorba.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Debrecen, beruházás

Átadták 2014. szeptember 21-én a felújított Kápolnási utcai zsinagógát, amely európai uniós támogatással, „A vallási turizmus erősítése a nagyváradi és a debreceni zsidó hitközségek közreműködésével” című határon átnyúló projekt keretében készült el.Kósa Lajos, Debrecen polgármestere az avatáson elmondta: folyamatban van a Pásti utcai zsinagóga felújítása, a Petőfi téren pedig építészeti emléket állítanak a második világháborús szőnyegbombázáskor lerombolt egykori zsinagógának is.

Kisboltot újítottak fel és új közparkot építettek Nagymacson. "Nagymacs szociális városrehabilitációja” elnevezésű, 375.577.942 forint összköltségű projekt megvalósítását Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeres pályázatának eredményeként 303.246.768 forinttal támogatta az Európai Unió és a Magyar Állam az Észak-Alföldi Operatív Program forrásaiból. A városrehabilitációs projekt megvalósításához Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 72.331.174 forint önrészt biztosított.

Nyertes pályázat révén hamarosan megvalósulhat a Pallag felé vezető és azon áthaladó út felújítása a gyógyszergyártól a 4. számú főút pallagi csatlakozásáig terjedő útszakaszon. A National Instruments telephelyén mintegy 4 milliárd forintból épült fel a Science Park, amely jól jelzi a vállalat elköteleződését Debrecen irányába. Az épület átadásán Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is részt vett. Egy másik cég, Debrecen egyik legnagyobb munkáltatója, az IT Services Hungary Kft. kinőtte régi telephelyét és szeptembertől megújult környezetben, nagyobb térben, több munkatárs alkalmazásával folytatja tevékenységét a Dohánygyári Irodapark területén kialakított új szolgáltató központban.


Forrás és kép: debrecen.hu

-kt-