Debrecen Vezető Hír

Fontos, hogy a cívisvárosban folytatódjanak a sportberuházások

Fontos, hogy a cívisvárosban folytatódjanak a sportberuházások

Egy sikeres Magyarország „zászlóshajójának" nevezte Orbán Viktor Debrecent, a Modern városok program keretében aláírt együttműködési megállapodás kapcsán.

Orbán Viktor miniszterelnök és Papp László, Debrecen polgármestere együttműködési megállapodást ír alá május 18-én a Modern Városok Program keretében, majd sajtótájékoztatót tartottak. A megállapodás értelmében innovációs központot hoznak létre, fejlesztik a debreceni főpályaudvart, a repülőteret és a Nagyerdő turisztikai infrastruktúráját, angol nyelvű alap- és középfokú oktatási intézményt hoznak létre, új ipari park épül, illetve megújul a Debrecen és Püspökladány közötti vasútvonal.

 

 

A kormány sikertörténetként tekint Debrecenre

 Fontos, hogy a cívisvárosban fejlődjön a tudomány, az egyetem, az egészségügy, valamint folytatódjanak a sportberuházások - rögzítette Orbán Viktor.  A sajtótájékoztatón Papp László beszédében elmondta, Debrecen az a város, ahol a jó teljesítmény sem feltétlenül elegendő, itt "a legjobbnak kell lenni".

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke május 18-án délután Debrecenben ellátogat a görögkatolikus püspöki helynökségre is. A látogatás során sajtótájékoztatót tart a kormány és a debreceni görögkatolikus egyház együttműködése kapcsán.MTI/MCOnet

Fotó: Botár Gergely