Debrecen Vezető Hír

Indiai vállalatvezetők érdeklődtek Debrecenben a befektetési lehetőségek felől

Indiai vállalatvezetők érdeklődtek Debrecenben a befektetési lehetőségek felől

Indiai gyógyszeripari delegáció látogatott el debruárban Debrecenbe annak érdekében, hogy feltérképezzék, milyen fejlesztési, kereskedelmi, kutatási potenciál rejlik a hajdú-bihari megyeszékhelyen.

Papp László, Debrecen polgármestere, India, beruházás

Az indiai vállalatok vezetői egyfajta hídfőállást keresnek Közép-Európában, így jutottak el Debrecenbe - írja a dehír. A 29 gyógyszeripari képviselőt Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Papp László, Debrecen polgármestere és Skultéti Éva, a Pharmapolis Klaszter Kft ügyvezetője fogadta.

– Debrecen a jövő és az innováció városa és ezért jöttünk ide- mondta Shri Malay Mishrat. – Mi jelentős potenciált látunk itt a gyógyszerágazat jövőjében. Ezért az együttműködés kialakítása mindkét fél számára kölcsönös előnyöket jelenthet nemcsak export, de a gyártás és a beruházás területén is – tette hozzá az indiai nagykövet.

A találkozó során Papp László a befektetési lehetőségekről és a város adottságairól tájékoztatta az indiai vállalatvezetőket - írja a dehír. A mostani tágyalást valószínűleg több fogja még követni.

 

mconet