Debrecen Vezető Hír

Izrael tiszteletbeli konzulátusa nyílt meg

Izrael tiszteletbeli konzulátusa nyílt meg

Megnyílt Izrael tiszteletbeli konzulátusa Debrecenben, az átadáson példaértékűnek nevezte Izrael és Magyarország kapcsolatát Jószéf Amrani, Izrael állam budapesti nagykövete.

A vezető diplomata méltatta a két ország együttműködését a kultúra, a tudomány, az oktatás és a gazdaság területén, és azt mondta, elhivatottak a kapcsolatok további erősítésében. Fontosnak nevezte, hogy immár Magyarország második legnagyobb városában is jelen lesznek a tiszteletbeli konzulátussal.

 

Megnyílt Izrael tiszteletbeli konzulátusa Debrecenben

A finn és az ukrán után az izraeli a harmadik tiszteletbeli konzulátus Debrecenben

 

Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere kiemelte: több mint 300 izraeli diák tanul a Debreceni Egyetemen, és a múlt évben indított Debrecen-Tel-Aviv menetrend szerinti repülőjárattal megháromszorozódott az Izraelből Debrecenbe látogató turisták száma, akiknek adott esetben ugyancsak nagy segítséget jelenthet a most megnyílt tiszteletbeli konzulátus. A finn és az ukrán után az izraeli a harmadik tiszteletbeli konzulátus Debrecenben, számukat a jövőben bővíteni szeretnék, akár diplomáciai negyedet is kialakítanának Debrecenben.

 

MTI/T.D.