Debrecen Vezető Hír

Seszták Miklós adta át a debreceni Xanga cégcsoport legújabb beruházását

Seszták Miklós adta át a debreceni  Xanga cégcsoport legújabb beruházását

A Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Parkban, a XANGA Group termelőcsarnokának avató ünnepségén beszédet mondott Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

Debrecen, beruházás, Xanga

2015. január 22-én adták át a debreceni Xanga cégcsoport új, 16 ezer négyzetméteres termelő üzemét. A kormány 2010-ben elkötelezte magát emellett, s az irányváltás sikeresen talpra állította a gazdaságot, megindult a növekedés – mondta Seszták Miklós az avató ünnepségen. A miniszter elismeréssel szólt a debreceni Xanga cégcsoport munkájáról, amely "lehetőséget, világszínvonalú keret-feltételeket teremt azoknak a vállalkozásoknak, amelyek fantáziát látnak a térségben".

Papp László, Debrecen fideszes polgármestere a régió egyik legsikeresebb ipari parkjának nevezte a Határ útit, ahol a cégek mintegy 5500 embernek adnak munkát.

Kósa Lajos (Fidesz), országgyűlési képviselő, a város volt polgármestere eredményesnek nevezte azt a helyi gazdaságpolitikát, amely a magasabb hozzáadott értéket képviselő iparágak és szolgáltatások letelepedését támogatja.

 

MTI/MCOnet