Debrecen hírek

3 különleges cukrász kellék, ami jól néz ki de...

3 különleges cukrász kellék, ami jól néz ki de...

Imádjuk nézni a szebbnél szebb tortákat, még akkor is, ha éppen nem mi vagyunk a szülinaposok. Egy szépen elkészített, díszes édesség pedig mindig azt az érzést kelti, hogy az ember sajnál hozzányúlni, de persze az a finomság, ami minket fogad, miután megkóstoljuk őket, mindig tudtunkra adja, hogy mégiscsak jó ötlet volt bele nassolni. 

Egyre több üzletben vásárolhatunk kész süteményeket, kész tortákat, így a mai háziasszonyok nagy része megkönnyítheti a dolgát, ha ezek közül választ. Van, amelyik külsőre nem túl esztétikus, mégis finom, van pedig olyan, amely nagyon jól néz ki, de a tésztája száraz, a krém hiányzik belőle, egy szóval nem ízletes és ilyenkor mindig meg fordul a fejünkbe, hogy miért ne tudnánk mi valami igazán finom desszerttel előrukkolni?!

 

Valljuk be, egy olyan sütemény, vagy torta, melyről elmondhatjuk, hogy mi magunk készítettük, mindenki szívét megmelengeti, még akkor is, ha elsőre nem is teljesen tökéletes. Tartsuk szem előtt, hogy a cukrászat is egy szakma ezért első alkalommal ne essünk kétségbe, ha nem tudunk a maximumon teljesíteni! Sok gyakorlás és hamar belejön az ember és kis időn belül mi magunk is elkápráztathatjuk az ünnepeltet egy csodálatos szép és egyben nagyon finom tortával.


Az otthoni süti készítés alapjai


Ha fejünkbe vettük, hogy idén több süteményt fogunk a családnak készíteni, a legelső hogy ne hagyjuk, hogy ez a kezdeti lelkesedésünk alább hagyjon pár héten belül. Rengeteg sütögetős videót találhatunk akár az interneten, akár a televízióban, melyből inspirálódni tudunk.


Természetesen első alkalommal ne egy négy emeletes tortába fogjunk bele, hiszen valószínű bele fog törni a bicskák és el is megy a kedvünk az egésztől. Kezdjük egy egyszerű süteménnyel, ami garantáltan sikerülni fog! Ne legyünk türelmetlenek magunkkal szemben, hagyjunk elég időt arra, hogy el tudjuk sajátítani a tökéletes technikát, a kapkodásnak itt biztosan nincsen helye.


Az otthoni sütögetéshez viszont célszerű azokat az eszközöket beszerezni, melyek elengedhetetlenek a torta vagy sütemény elkészítéséhez, vagy díszítéséhez. Ilyen eszközöket manapság már akárhol tudunk vásárolni, első indulásnak bőven elég egy egyszerűbb, olcsóbb kategóriás felszerelés, nem kell rögtön a legdrágább és legprofibb eszközökért nyúlni a boltban.


Sütéshez szükséges eszközöket például a gasztronagyker.hu-n is vásárolhatunk, ahol kedvünkre válogathatunk a hatalmas kínálatból.


Eszközök, melyek biztosan feldobják a konyhánkat


Ha olyan dolgokat szeretnénk vásárolni, mely valamilyen szinten biztosan fel fogja dobni a konyhánkat, akkor mindenképpen nézzünk körül a vicces konyhai eszközök között. Ez szuper lehet akár magunknak, de akár egy olyan barátunknak is, aki épp most kezdett bele az otthoni sütögetésbe.

Egyedi konyhai eszközök

Az interneten számtalan webshop létezik, ahol olyan cukrász eszközöket közül válogathatsz kedvedre, melyek egyediek, mókásak és biztosan örömet fognak okozni egy olyan embernek, akinek a hobbija a sütés. Ajándéknak például tökéletes lehet egy díszes tortaszelő kés, melyet díszdobozba csomagolva adunk át az illetőnek. Ez nem a mókás kategória, annak ajánljuk, aki kifinomult és szereti az elegáns dolgokat, a konyhában is.


Ha azonban mégis egy vicces darabot keresünk, akkor jó ötlet lehet egy Star Wars-os kés, egy igazi Star Wars őrültnek. Vegyünk valamelyik szerettünknek egy igazi, retro kinézeti habverőt, melyet valószínűleg inkább csak dísznek fog használni, mégis szuper ajándék lehet számára!

Vicces darabok a konyhában

De mindenképpen meg kell említenünk azokat a mókás mintájú szilikon formákat, melyekkel igazán egyedi süteményt, vagy csoki bonbont tudunk készíteni. Legyen szó cicás mintáról, vagy akár kalózosról! A kínálat hatalmas és biztosan mindenki talál olyat, amellyel örömet tudna okozni egy barátjának.

Mókás konyhai eszközök

Ezek az eszközök azonban legtöbbször inkább mókás kis díszek, melyek feldobják a konyhánkat és vagy azért nem használ később az ember, mert sajnálja őket befogni a konyhába, vagy egyszerűen csak jól néznek ki, de használat közben nem teljesítenek valami jól.


Fotók: pinterest.com