Debrecen hírek

A Debreceni Repülőtér forgalma rekordokat döntögetett 2015-ben

A Debreceni Repülőtér forgalma rekordokat döntögetett 2015-ben

A Debrecen Airport utasforgalma már 2015. novemberében a tavalyi év egész éves utasforgalmát is túlszárnyalta: tavaly novemberhez képest idén novemberben 34%-kal több fordult meg a repülőtéren.


Szépen alakult a beutazó angol, holland és olasz turisták száma és jelentősen nőtt a régióban eltöltött vendégéjszakák száma is - nyilatkozta Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója. Hozzátette: Az év utolsó hónapja lesz azonban számunkra az igazi áttörés és az év legfontosabb hónapja is egyben, amikor 3 új úti cél lesz elérhető, amikor a stratégiai partnerünk a Wizzair, egy Airbus 320-as repülőgéppel új bázist nyit december 16-án a Debrecen Airporton és ezzel Franciaország, Belgium és Svédország is közvetlen légi járattal lesz összekötve Debrecenből ill. Kelet-Magyarországról.

 

 Debreceni Repülőtér, WizzAir

 

A Debreceni Repülőtér forgalma rekordokat döntögetett 2015-ben
Egy kis reptér-történelem:

2007. augusztus 24-én Debrecen város polgármestere, Kósa Lajos bejelentette a repülőtér értékesítésének szándékát. 2011-ben repteret a magántulajdonban levő Xanga Group vette át a repülőtér üzemeltetését. Elindították a menetrend szerinti forgalmat Euróba több nagyvárosába, emellett lényegesen bővítették a charterjáratok kínálatát. Mindemellett megkezdték a repülőtér áruszállítását is fejleszteni. Felépítették a több csarnokból álló trimodális központot a repülőtér közvetlen környezetében. Ezzel együtt készült el a repülőtér vasúti összeköttetése is.

 

-kt-