Debrecen hírek

A pánikbetegség pszichológus segítségével dolgozható fel hatékonyan!

A pánikbetegség pszichológus segítségével dolgozható fel hatékonyan!

Problémákkal küzd, amelyek nem hagyják nyugodni? És mindezek kihatnak a napi teljesítőképességére is? Budapest pszichológus gárdája a rendelkezésére áll, hogy együttes erővel térképezzék fel az Önben rejlő fájdalmat és negatív, pusztító gondolatokat.

Segítségükkel választ kaphat azon kérdéseire is, amelyek évek vagy talán évtizedek óta gyötrik elméjét és ezáltal az egész lényét. Szorongását bevált és hatékony módszereikkel feloldhatják, megértethetik Önnel a kiváltó okokat és elfogadásra ösztönözhetik. Kedvesség, törődés és odafigyelés. Ezek a szavak jellemzik leginkább a szakemberek hozzáállását és viselkedését a terápiák során. Életvezetési tanácsaikkal kalauzolják Önt zűrzavaros érzelmeiben, míg felszínre nem kerülnek a sérelmek és a lelki sérülések okai. Budapest pszichológusai, de az ország további nagyvárosainak szakemberei nap, mint nap azon dolgoznak, hogy a tudatos és a tudattalan zavarok

 

at feltérképezzék, ezáltal a megsebzett lelket és elmét még jobban megérthessék. Mindezen tevékenységeik bizonyítják, hogy érdemes terapeutához fordulni, és nem makacson ragaszkodni az egyedüli, és segítséget mellőző saját megoldásokhoz. Főként, ha ezek az érzések hirtelen és rendkívül alattomosan törnek Önre. A szorongásos panaszok megjelenése és eluralkodása a pánikbetegség pszichológus általi diagnózisára adhat okot. A tünetek között a heves szívdobogás és szívverés, izzadás és fulladás érzet, és még a tartós halálfélelem érzése is fellelhető. Mindezen jellemzők önmagukban nem feltételezik a betegséget, a kezeléseket a pánikbetegség ellen csak akkor kezdik meg, ha a fentiek közül több is tartósan előfordul a páciensnél.

 

És nem válogat: tinédzserek és felnőttek egyaránt szenvednek tőle, és nem feltétlen találni egymással megegyező eseteket és tényezőket, amelyek hozzájárultak kialakulásához. Az ebben az állapotban szenvedők nagyrészt egyéb különleges, az addigiaktól eltérő és szokatlan viselkedést is produkálhatnak. Vagyis előfordulhat bizonyos tevékenységek szinte végleges elhagyása: nem járnak társaságba, mert a tömegben feszültté válnak, sőt a baráti kapcsolataikat is megszakítják. A pánikbetegség pszichológussal való feltérképezésével még a zavarral együtt jelentkező testi megbetegedéseket is kiküszöbölheti. A terapeuta felismeri ezeket, és a kezelések alkalmával a személyes tényezők figyelembe vételével rendeli el a beteg gyógykezelését. A pszichoterápián való részvétellel és a szükséges gyógyszerek rendeltetésszerű fogyasztásával pedig az elindulhat a gyógyulás útján.