Debrecen hírek

Állami gondozottak utazhatnak a Danone Focikupa világdöntőjére

Állami gondozottak utazhatnak a Danone Focikupa világdöntőjére

Az első helyen szerepelt a debreceni csapat a kupán. A magyarországi fordulón 10-12 éves nevelőszülőknél és gyermekotthonokban élő gyermekek vehettek részt.

A Danone Csoport világszerte 15 éve rendezi meg rendszeresen ezt a labdarúgó tornát, amelyen eddig világszerte mintegy 2,5 millió gyermek vett részt rajta. A kupa nemzetközi fővédnöke Zinédine Zidane, Magyarország országos nagykövete pedig Szántó Dávid sportriporter. A Danone Nemzetközi Junior Focikupa célja, hogy a gyermekek számára is nemzetközi szintéren való megmérettetési lehetőséget biztosítsanak úgy, hogy mindeközben az egészséges életmódra és táplálkozásra ösztönözik őket.

 

Danone Focikupa

 

Danone társadalmi támogató programja keretében, az MLSZ és az Egészséges Életmódért Sportalapítvány támogatásával Debrecenbenben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Szombathelyen, valamint Budapesten került sor válogatókra az állami gondoskodásban élő gyerekek számára. A győztesek a kupa budapesti döntőjében mérkőzhettek meg a hazai elsőségért. A debreceneik mögött a budapesti csapat végzett a második, a szombathelyi pedig a harmadik helyen. A világdöntőre 32 együttes részvételével októberben kerül sor Párizsban. 

 

/T.D.