Debrecen hírek

Az ország leginnovatívabb strandfürdője lesz a Nagyerdei

Az ország leginnovatívabb strandfürdője lesz a Nagyerdei

Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kijelentette: a legsokrétűbb komplexum valósul meg 8 és félmilliárd forintból a debreceni Nagyerdei strandon.

A kormánybiztos szavai szerint Debrecen olyan szellemi innovációs központ, ahol a szorgalom, a kitartás a jövő érdekében van jelen, és a BMW-beruházással a pont is felkerül az i-re. Hozzátette, Debrecenben tudatos városfejlesztés zajlik. A kormánybiztos elmondta, hogy a 23 megyei jogú város 3700 milliárd forint összegű fejlesztést valósít meg, 2019-ben 1000 milliárd fölött lesz a kifizetés, amelynek zöme belföldi forrás. Debrecennek 100 milliárd jut, amiből már 40 milliárdot megkapott a város, és további 100 milliárd forint érkezik még a közúti, illetve a vasúti közlekedés fejlesztésére - közölte.

 

Az ország leginnovatívabb strandfürdője lesz a Nagyerdei

8,5 milliárd forintból épül újjá a debreceni fürdőkomplexum az Új Főnix Terv és a Modern Városok Program egyik legnagyobb beruházásaként

 

Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, Debrecen az innováció egyik fellegvára, s a Nagyerdei strandfürdő az ország leginnovatívabb strandfürdője lesz. Utalt arra, hogy a létesítmény illeszkedik a környék fejlesztési elképzeléseihez, nem tévesztve szem elől azt, hogy a terület Natura 2000-es besorolású, ezért óvni kell a természetet, amire az építkezés során nagy hangsúlyt fektetnek. Papp László polgármester rámutatott: a strand hatással lesz a város gazdasági életére is turisztikai szempontból. A komplexum bekerülési költsége 8,5 milliárd forint, melyből 1,3 milliárd forint önkormányzati önerő, a többi a magyar állam finanszírozása. A Nagyerdei strand 2020-ban nyitja meg kapuit a közönség előtt.