Debrecen hírek

Befejeződött az új fedett műfüves labdarúgópálya építése

Befejeződött az  új fedett műfüves labdarúgópálya építése

Az átadó ünnepségen többek között felszólalt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy Debrecen a magyar foci egyik fellegvára, ahol minőségi munkát tudnak produkálni.

A kormány a tao-támogatást fontosnak tartja a hasonló labdarúgó-akadémiák fejlesztése szempontjából. Papp László polgármester úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt években történő beruházásoknak köszönhetően mára már a DVSC lett a legjobb infrastruktúrával rendelkező magyarországi klub.

 Befejeződött az  új fedett műfüves labdarúgópálya építés.

Befejeződött az  új fedett műfüves labdarúgópálya építés.

 

Felidézte, hogy amikor 2013-ban átadták az akadémiát, akkor nyolc, füves nagypálya és több kisebb pályával rendelkezett, utána megépült a Nagyerdei Stadion is. A mostani labdarúgó pálya egy 4300 négyzetméter alapterületű és 75x76 méteres nagyságú csarnok. A későbbiekben a tervek szerint építenek egy bentlakásos kollégiumot, amivel az agglomerációból ide tudják vonzani a tehetségeket. A fejlesztések célja, hogy hamarosan az európai futball élmezőnyhöz tartozzanak.

 Az agglomerációból is ide akarják vonzani a tehetségeket.

Az agglomerációból is ide akarják vonzani a tehetségeket.

 

Herczeg András, a DLA szakmai igazgatója kiemelte, hogy a fedett pálya megépítésével egész évben lehetőség lesz különböző edzéseket tartani és így a játékosoknak több idejük jut a felkészülésekre. A Debreceni akadémia európai szinten felveszi a versenyt a többi edzőközponttal. A fejlesztést a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Debreceni Önkormányzat és a DLA támogatta összesen 906 millió forintba került ez a beruházás.