Debrecen hírek

Bőr kanapé kontra textil kanapé - Neked melyikre van szükséged?

Bőr kanapé kontra textil kanapé - Neked melyikre van szükséged?

Vásárlás előtt tudnunk kell, hogy milyen anyagú kanapé felel meg leginkább ízlésünknek. Válasszunk akár bőr, akár textil kanapét, tájékozódjunk időben az előnyökről és hátrányokról!

Bőr kanapé a luxus kedvelőinek

 

Egy bőr kanapé stílusos, elegáns és időtálló, ebben mindannyian egyetérthetünk. Igazi éke lehet egy lakásnak, vagy egy irodának is. Nézzük meg alaposabban, hogy mire is számíthatunk, ha bőr kanapé beszerzésén gondolkozunk.

 

A bútorbőr nagyon tartós, mindemellett kényelmes anyag. Nem véletlen, hogy sok irodába, fogászati váróterembe bőr kanapét választ a tulajdonos. Létezik kényes és kevésbé kényes bútorbőr is, mi az utóbbi mellett tesszük le a voksunkat, mivel szinte elnyűhetetlen.

 

A bőr kanapé könnyen tisztítható, a port le tudjuk törölni pár mozdulattal, de a kiömlött üdítő is könnyen felitatható róla. Óvakodjunk azonban a házi praktikáktól, és a hosszú megóvás érdekében használjunk kifejezetten bútorbőrre kifejlesztett tisztító- és ápolószereket. Ha mégis sérülne vagy elkopna a kanapé, könnyedén javíttatható a felület.

 

A bőr kanapé hátránya, hogy tapintása valamivel ridegebb a textilnél, télen hűvös érzetet nyújthat, nyáron viszont hozzátapadhat a bőrünkhöz. Ára általában a textil kanapék többszöröse, bár kérdés, hogy ez mennyire hátrány egy olyan bútornál, ami több évtizedig is képes megőrizni eredeti ragyogását.

 

Bőr kanapé kontra textil kanapé

 

Textil kanapé, a kényelmes megoldás

 

Egy textil kanapé is lehet stílusos, de színben érdemes semleges árnyalatot választani, és inkább takarókkal vagy díszpárnákkal feldobni. Egy textil kanapé anyagában kellemesebb, otthonosabb érzést nyújt, mint a bőr változat. A legtöbben pont azért vásárolják ezt, mert puhább, komfortosabb érzést nyújt. Anyaga télen kellemesen meleg, nyáron pedig nem tapad hozzá a bőrünk.

 

Nem érdemes az alacsony árkategóriából választani, mivel a gyenge minőségű szövetek hamarabb elkopnak. Inkább közép kategóriás textil kanapét vásároljunk, és tudjuk meg előre, hogyan tisztítható. Hátránya abban rejlik, hogy gyakran kell porszívózni, szövettisztító folyadékkal tisztítani, de előbb-utóbb óhatatlanul koszolódik. Ilyenkor érdemes tisztító szakemberre bízni a munkát.

 

Nagyban megkönnyíti az életünket, ha levehető és gépben mosható huzatú textil kanapét választunk.