Debrecen hírek

Debrecen időjárása során számíthatunk havazásra is

Debrecen időjárása során számíthatunk havazásra is

Ma már sok helyen olvashatjuk az időjárás előrejelzéseket, de 10, 20 vagy 30 napos időjárás előrejelzés segítségével, sokkal jobban tudjuk megtervezni a családi programokat és összejöveteleket is.

Szinte mindenkinek fontos még a téli időszakban is az időjárással kapcsolatos összes információ. Télen még a Debrecenben élőket is érdekli, hogy esetleg mikorra várható havazás vagy ne adj isten ónos eső.


Milyen időjárás lesz a hónap közepén?


Január közepétől a végéig Debrecenben is megváltozik egy kicsit a jelenleg megszokott időjárás, hiszen érkezik a havazás, amelyre sokan várnak már, de jellemzően leginkább a kicsik örülnek egy kis hónak. Ilyenkor kiszaladnak a szabadlevegőre és hógolyóznak, vagy hóembert építenek. A nagyobbak elmennek a barátaikkal síelni, vagy a közeli szánkópályákat veszik célba.


Január 19-től érkezik a havas eső, ami két napon keresztül fog tartani, ám ezután havazás, hószállingózás, hózápor várható 3 napon át. Ez vasárnaptól keddig várható, így ezen a hétvégén vasárnapra nyugodtan tervezhetünk egy kis kikapcsolódást a szabadban. Pár nap múlva megint várható egy kis havas eső, de utána már az esőé lesz a főszerep február elejétől.


Vajon februárban hogyan alakul az időjárás?


Február már egy kicsit melegebb napnak ígérkezik, hiszen folyamatosan fog emelkedni a hőmérséklet. Február 2-án még havas esőt kapnak a debreceni lakosok, de a rákövetkező napon ezt felváltja az eső. A hőmérséklet 5 fok körül alakul, tehát túlzottan hideg nem lesz.


A február 5-i hét végig borult és esős lesz, így erre a hétre mindenképpen készüljünk az esernyőkkel. Készítsünk be az autóba is, nehogy elkapjon bennünket egy nagy zuhé. Ezen a héten fagyra még a hajnali órákban sem kell számítani és napközben egészen 9 fokig melegszik fel a levegő.

Milyen idő várható Debrecenben

Mi várhat ránk februárban?

Láthatjuk, hogy február elejétől az idő folyamatosan melegszik fel, így már talán számíthatunk arra, hogy nem köszöntenek be újra a fagyok vagy nem érnek el hozzánk a havazások. 2017-ben szintén februárban kezdett melegedni az idő, de akkor olyan 7 fok körüli hőmérsékletekkel számolhattunk.


2017 március 5-én már 8 fok volt a hőmérséklet, és ha még előrébb tekintünk, akkor láthatjuk, hogy innentől fokozatos volt a felmelegedés. Talán ebben az évben is február végén végképp elhagyja az országot a téli időjárás és szépen fokozatos átfordul végre tavasziasba.


Már sokan várják, hogy végre kijussanak a kertekbe a friss levegőre és egy kicsit rendbe tegyék az ágyásokat, megmetsszék a fákat és a bokrokat. Sok nyugdíjasnak ez az egyik kedvenc időtöltése, bizonyára így van ez Debrecenben is. Tavasszal a gyerekek végre birtokba vehetik a játszótereket és nem kell állandóan a lakásba ülniük. Az iskolákba és óvodákba is beindulnak a közös kirándulások és természetesen, ahogy kisüt, a nap beindul az ingatlanpiac is.


Ilyenkor kell résen lennie mindenkinek, aki szeretné ingatlanját értékesíteni, hiszen a napsütés és a jó idő mindenképpen kedvez az ingatlantulajdonosoknak. Ingatlan értékesítés előtt állóknak már most szólunk, hogy érdemes a kereteket rendbe tenni, hiszen a vevőknek is sokkal jobban tetszenek a szépen karbantartott ingatlanok.


Tavasszal talán érdemes a füvet is kicsit átszellőztetni és megejteni amennyiben szükséges az első fűnyírást is. A kertekben és a házakon található fa borításokba is érdemes új életet lehelni egy újra festéssel vagy egy lakkozással.


Kép: idojaraselorejelzes.com