Debrecen hírek

Debrecen közgyűlése döntött a szabadtéri jégpálya beruházásáról is

Debrecen közgyűlése döntött a szabadtéri jégpálya beruházásáról is

Debrecen Megyei Jogú Város közgyűlése sürgősséggel tárgyalta azt az előterjesztést, amely alapján az önkormányzat előzetes kötelezettséget vállal arra, hogy szabadtéri, mobil jégpályát alakítsanak ki a Nagyerdei Stadionnál.

beruházás, fejlesztés, pénz

A Nagyerdőn 2013-ban szűnt meg a szabadtéri korcsolyázóhely, majd az elmúlt télen a Kossuth téren épült ideiglenes pálya, ám a tervek szerint a stadion melletti megoldás hosszú távra szólna. A beruházásra 28 millió forintot szánnának.

Pénzügyi vonatkozású témakörökben is több döntést hozott a testület. Meghatározták a vezetők, a képviselők, és a bizottsági tagok tiszteletdíját. Megemelték az idegenforgalmi adót, így 2015. január 1-jétől személyenként 400 forintot kell fizetni egy vendégéjszakáért. Papp László polgármester elmondta, az emelésre azért van szükség, mert a közelmúltban több, turisztikailag vonzó beruházás valósult meg (például parkerdő- és gyógyhelyfejlesztés), s ezek költségeinek ezáltal némileg meg kell térülniük. Emellett megemlítette, azzal lehet még inkább vonzóvá, látogatottabbá tenni Debrecent, ha megtörténik a régióban gondolkodás, összefogva olyan környező településekkel, mint Miskolc, Nyíregyháza, Tokaj, Hajdúszoboszló.

 

Forrás: debrecen.hu

-kt-