Debrecen hírek

Elindult az Európa Kulturális Fővárosa cím pályázata

Elindult az Európa Kulturális Fővárosa cím pályázata

Ünnepélyes keretek között hivatalosan is elindították az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére irányuló pályázati folyamatot.

A debreceni önkormányzat valamennyi pártjának és szerveződésének a képviselője közös nyilatkozatot írt alá a MODEM-ben, amelyben elkötelezték magukat, hogy politikai, ideológiai meggyőződésüktől függetlenül támogatják a pályázatot. Papp László polgármester hisz abban, hogy Debrecen lesz európa kultúrális fővárosa, szavai szerint a város vonzza a kultúrát, és készen áll arra, hogy Európa Kulturális Fővárosa legyen 2023-ban. A pályázat bejelntését nem véletlenül a MODEM Modern és Kortárs Képzőművészeti Központ rendezték, ugyanis a legutóbbi EKF-pályázat során vállalta a város az intézmény megépítését.

Debrecenben elindították az Európa Kulturális Fővárosa pályázati folyamatot

A MODEM-ben felállítottak egy "időgépet" is, amelyben egy kamera segítségével bárki üzenhet a 2023-as Debrecennek

 

2010-ben ugyan Pécs nyerte el a címet, de Debrecen így is teljesítette akkori vállalásait: a MODEM mellett többek között megépült a Kölcsey Központ és megújult a Nagyerdei Szabadtéri Színpad is - mondta a polgármester hozzátéve: a fejlődés nem áll meg, 2023-ra több mint 6 milliárd forintos kormányzati támogatással kívül-belül megújul a Csokonai Színház, befejezik a Latinovits Színház belső kialakítását, és egy komolyzenei koncertterem is felépülhet. 

 

/T.D.