Debrecen hírek

Főváros lesz Debrecen egy éjszakára

Főváros lesz Debrecen egy éjszakára

Debrecen lesz a Múzeumok éjszakájának a fővárosa, Papp László polgármester szerint az esemény jó felkészülést jelent az Európa Kulturális Főváros pályázatra, hiszen hét helyszínen is bemutatják a város kulturális értékeit. A debreceni intézmények évek óta összefognak a kulturális esemény miatt.

Az idei helyszínekhez bekapcsolódik a Kölcsey Központ, a Nagytemplom és a Református Kollégium is. Debrecen idén ünnepli a reformáció 500., valamint a Magyarországi Református Egyház 450. jubileumát, melyek nagyszerű alkalmat adnak arra, hogy az egyházi képviselők is megismerhessék Debrecen kulturális jelentőségét.

 

Debrecen lesz a Múzeumok éjszakájának fővárosa - fotó: Miskolczi János

Papp László polgármester a Déri Múzeumban tartott sajtótájékoztatót

 

A Múzeumok éjszakáját utcafesztivál is színesíti majd, valamit Bocskai István erdélyi fejedelem jogara is megtekinthető lesz, a Déri Múzeumba pedig Báthory István erdélyi fejedelem, lengyel király fejedelmi botját is elhozzák. A történelmi ereklyék mellett többek között kortárs művészeti kiállítás, obszervatórium és közigazgatás-történeti kiállítás is lesz. A Munkácsy-trilógiát a kulturális program után is meg lehet majd tekinteni néhány napig.

 

/T.D.