Debrecen hírek

Ismét Debrecen ad otthont az országos úszóbajnokságnak

Ismét Debrecen ad otthont az országos úszóbajnokságnak

A debreceni, 120. úszó országos bajnokság sajtótájékoztatóján Papp László, Debrecen polgármestere bejelentette, hogy jövőre tovább bővítik a városi sportuszodát.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a sajtótájékoztató bejelentette, hogy kezdeményezésére megalakul az Olimpiai Bajnokok Testülete. Debrecent stratégiai partnernek nevezte, amely számos hazai és nemzetközi úszóverseny helyszíne volt az elmúlt években, s tavaly után idén is megrendezi az ob-t március 28. és 31. között. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya az ob-t illetően elmondta: az úszásban zajlik a generációváltás, Debrecenben a régi nagy sztárok és a fiatalok is versenyeznek. A kapitány reményét fejezte ki, hogy teltházas, jó versenyekre számíthatnak a debreceni uszodában.

 

Ismét Debrecen ad otthont az országos úszóbajnokságnak - kép: dehir.hu

Papp László bejelentette, hogy jövőre tovább bővítik a városi sportuszodát

 

Papp László örömét fejezte ki, hogy a város már hatodik alkalommal adhat otthont az úszó országos bajnokságnak, amelyet Széchy Tamás emlékére rendeznek. Hangsúlyozta, hogy tavaly az önkormányzat saját forrásból 726 millió forinttal támogatta a sportot, az idén már 890 milliót fordít erre a célra. Becsky András, a Debreceni Sportcentrum igazgatója reményét fejezte ki, hogy 15-20 debreceni úszó is ott lehet az ob-n.

 

MTI/T.D.