Debrecen hírek

Letették a debreceni nemzetközi iskola alapkövét

Letették a debreceni nemzetközi iskola alapkövét

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter az alapkőletételen hangsúlyozta: az iskolaalapítás azt mutatja, hogy Debrecennek komoly tervei, elképzelései vannak. 

Hozzátette: a megyei jogú városok közül elsőként Debrecen ismerte fel a jelentőségét annak, hogy szükség van egy olyan iskolára, ahol a városban élő és dolgozó külföldiek gyermekei tanulhatnak. Ugyanakkor a debreceni diákok előtt is nyitva áll majd az intézmény, hogy egy, de akár több idegen nyelvet is megtanuljanak - tette hozzá. Papp László polgármester elmondta: a nemzetközi iskola létrehozásánál ugyanaz az ambíció mozgatta a város vezetőit, mint ami 480 évvel ezelőtt, a református kollégium megalapításakor: Debrecen a térség szellemi és gazdasági központja akar lenni. 

 

Letették a debreceni nemzetközi iskola alapkövét

Egy öthektáros területen felépülő iskolában mintegy 500 diák tanul majd nemzetközi oktatási program keretében


A Modern városok program egyik kiemelt eleme a nemzetközi iskola alapítása, amely az elmúlt időszak egyik legfontosabb városstratégiai döntése volt. Hozzátette: noha a nemzetközi iskola még csak a tervezőasztalon létezett, az elmúlt három évben üzleti sikerek előmozdítója volt, a Debrecenbe érkező külföldi befektetőknél a város tárgyalási pozícióját erősítette az iskola alapításának terve. Kiemelte: a 3,8 milliárd forintos beruházást teljes egészében a központi költségvetésből finanszírozza a kormány. A Nagyerdő szélén, egy öthektáros területen felépülő iskolában mintegy 500 diák tanul majd nemzetközi oktatási program keretében. Az iskola 2019 nyarára készül el.

 

MTI/T.D.