Debrecen hírek

Négy jel, hogy készen állsz egy saját irodára

Négy jel, hogy készen állsz egy saját irodára

Sok kezdő vállalkozás indul otthonról, vagy co-working irodák helyiségéből, aztán nő olyan gyorsan, hogy hirtelen szükség lesz egy saját irodára. Összeszedtünk három jelet, ami megmutatja, itt az idő.

 

Kezdésnek sokszor jó a közös, főleg, hogy közben lehet új kapcsolatokat építeni, de egy idő múltán eljön az a pillanat, amikor a saját igény szerint bútorozott irodákra és állandóan rendelkezésre álló tárgyalótermekre van szükség a további növekedéshez.

 

Túl sokba kerül már a co-working space

 

A co-working irodák árképzése nagyon kedvező tud lenni, ami kezdéshez lehet ideális, de nem fejlődő cégeknek lett kitalálva. Ha több munkaállomást bérelsz hosszabb távon és rendszeresen szükséged van a tárgyalótermek használatára is, vagy egy-két rendezvényt hozol össze a co-working irodaház területén, akkor már könnyen odáig szaladhatnak a költségek, hogy érdemesebb inkább keresni egy bérelhető kis irodát Budapesten. Akár már a belvárosban is lehet erre alkalmas irodát találni.

 

Nem akarsz közösködni a tárgyalótermen

 

Vannak olyan bizalmas tárgyalások, ahol kifejezetten hátrány, ha alkalmilag bérelt tárgyalóteremben zajlik a megbeszélés még akkor is, ha a hangszigetelés meg van oldva. Ha a konkurencia számára fontos jelzés értékkel bír, kivel tárgyalsz, akkor jobb az ilyen találkozókat saját irodában bonyolítani.

 

rdemes mérlegelni egy kisméretű iroda bérletét, mert a privát tárgyaló gyorsan behozhatja az árát

 

Egy forgalmas co-working irodában a tárgyalótermek hozzáférése sem feltétlen azonnal megoldott. Ha garantáltan szükséged van tárgyalóteremre, mert gyakran ad-hoc jelleggel tartasz megbeszéléseket, mert egy megállapodás akár az éves irodabérlet többszörösét is be tudja hozni, akkor bizony szükséged van a saját irodára.

 

Saját igényeid vannak

 

Előfordulhat, hogy a tevékenységed működtetéséhez szélesebb sávú és gyorsabb internetre, vagy akár több telefonvonalra van szükség, mint ami egy bérelhető munkaállomáshoz jár. Ebben az esetben fontos megtalálnod azt a helyet, ahol hosszútávon jól tudja magát érezni a vállalkozásod és a növekedésre is lehetőség van. Ha ez megvan, akkor lehet egyeztetni a bérlemény saját igények szerinti átalakításáról. Ennek költségét vagy a vállalkozásod állja, vagy az üzemeltető beépíti a hosszú távra kötött bérleti szerződés árazásába, de ha nem találsz saját igényeidet kielégítő minősített irodát, akkor még mindig megéri a beruházás. 

 

Az irodapiac nagy fejlődésen ment keresztül. Szerencsére már számos bérelhető kis iroda van Budapesten is, ahol nem kell túl nagyban kezdened, de a saját igényeidre szabhatod a bérelt irodát. A bérleti szerződés hossza általában több év, de vannak kifejezetten a kis irodák bérletére szakosodott irodaházak, amik nem követelik meg a túl hosszú távú elköteleződést.