Debrecen hírek

Nemzetközileg elismert nyelvvizsgák itthon

Nemzetközileg elismert nyelvvizsgák itthon

Természetes, ha neked sem elég olyan nyelvvizsga, amit az ország határain kívül nem fogadnak el. Mutatjuk, milyen lehetőségeid vannak itthon, ha külföldön elismert papírt szeretnél tudásodról!

lobalizálódó életünkben megszűnnek a határok és távolságok, folyamatosan nyílnak újabb éj újabb lehetőségek, így egyre több fiatal tervez tudatosan olyan szakmai karriert és jövőt, ami nem feltétlenül Magyarországhoz köti majd. Ha te is világpolgárnak készülsz, jó tudnod, merre indulj olyan nyelvtanfolyamért, ami nemzetközileg elismert vizsgára készít fel. Ne korlátozd be magad olyan nyelvvizsgával, ami csak itthon jó – rád vár az egész bolygó!

 

Tájékozódás az alapja mindennek

 

Azt mindenekelőtt szögezzük le, hogy nincs olyan nyelvvizsga, ami az egész világon jó. Szinte minden ismertebb nyelv rendelkezik azonban önálló, hivatalos nemzetközi nyelvvizsga rendszerrel. Európában jellemző, hogy ezeket az unió minden tagállamában elfogadják, így ha a kontinensen maradnál, elég könnyű dolgod van (tengerentúli álmok esetén már némileg összetettebb a kép).

 

Ezekről a hivatalos rendszerekről online minden fontos információt megtalálsz, így egy kisebb, nem túl megterhelő kutatással képbe hozhatod magadat a feltételekről és elvárásokról. Érdemes rászánnod a téma kibogozására ezt a pár órát, hiszen a megfelelő nyelvvizsga-bizonyítványt a környező országokban bárhol felmutathatod majd!

 

A világnyelveknél maradva adunk egy kiindulási alapot a nemzetközi felsőfokú és középfokú bizonyítványok tanulmányozásához. A hivatalos nemzetközi angol nyelvű nyelvvizsgák az IELTS (brit) és a TOEFL (amerikai), francia megfelelője a DALF. Ha a spanyol a kiszemelt cél, válaszd a DELE rendszer nyelvtanfolyamait, németből pedig szerezz Goethe Zertifikat-ot.

 

 

Megéri honosítani

 

Megvan a megfelelő vizsgarendszer? Ez már fél siker! Ne feledd azonban, hogy a külföldön elismert írásbeli és szóbeli vagy komplex bizonyítványokat még honosítanod kell. Maga a folyamat gyakorlatilag alig több adminisztrációnál, de jobban jársz, ha már az elején számítasz az átfutási időre és az extra költségekre. Van azonban egy jó hírünk: nyelvvizsga honosítás után te is jogosult leszel a vizsgadíj visszatérítésre! Így nem csak egy itthon is elismert nemzetközi papírod lesz, hanem anyagilag is kedvezőbb helyzetben leszel.

 

A legértékesebb tippünket a végére tartogattuk. Ha olyan megoldást keresel, amit külföldön és belföldön egyaránt hasznosíthatsz, és még a vizsga árát is egy az egyben visszaigényelheted, akkor nézz körül az Euroexam nyelvvizsgái között! Nem fogsz csalódni.