Debrecen hírek

Okostermet adtak át Debrecenben

Okostermet adtak át Debrecenben

A debreceni Agóra tudományos élményközpontban okosteremmé alakították át az Agóra-NI-oktatótermet hat és félmillió forintból.

Somogyi Béla, az Agóra igazgatója elmondta, hogy az eszközpark fejlesztésénél és a programok kialakításánál fontos szempont, hogy azok megfeleljenek a kor kihívásainak és hitelesen közvetítsék a természettudományos ismereteket. Ebben folyamatosan partner és támogató az NI Hungary Kft.: jó példa erre az egymillió forint értékű inverz inga tavalyi adományozása, amelynek köszönhetően az Agóra a mérés pontosságát interaktív módon tudja érzékeltetni - tette hozzá.

 

Okostermet adtak át a debreceni Agóra tudományos élményközpontban

Az Agóra célja, hogy minél több fiatal megismerje a műszaki és természettudományok izgalmas világát

 

Az Agóra vezetője arról is beszélt, hogy az okosterem átadása jól illeszkedik az élményközpont célkitűzéseihez: a jövő generációinak természettudományos oktatásának támogatása 2015 februárja, az Agóra megnyitása óta a központ legfontosabb küldetése.  Az Agóra a tiszántúli régióban is az egyik katalizátora, hogy minél több fiatal megismerje a műszaki és természettudományok izgalmas világát. A tudományos élményközpont az NI Hungary Kft-vel közösen eddig csaknem 30 természettudományos rendezvénynek, például robotprogramozási versenynek adott otthont. 

 

MTI/T.D.