Debrecen hírek

Olcsó és gyors praktikák otthonra

Olcsó és gyors praktikák otthonra

Mindannyiunk otthonában akadnak megoldandó feladatok. Sokan már a takarítást is húzzák-halasztják, vannak azonban, akik csak a komolyabb tevékenységeket odázzák el. Ha nálad is akad néhány megoldandó feladat, olvass tovább!

Fúrni kéne, de vasárnap van. Vajon mit fognak szólni a szomszédok? Szabad egyáltalán hétvégén fúrni, kalapálni, hogy szól a házirend?


Ha te is azok közé tartozol, akiknek csak hétvégén van idejük arra, hogy otthonukat szépítgessék, esetleg csak ekkorra sikerül elegendő erőt gyűjteni hozzá, biztosan ismerős számodra is a fenti gondolatsor. Szerencsére ma már nem a fúrás az egyetlen olyan megoldás, mellyel különféle tárgyainkat rögzíthetjük. Ott vannak például az univerzális, erős ragasztók, amik sokkal többre képesek, mint gondolnád. A kedvencünk a 2-komponensű ragasztó, ami felhasználásának valóban csak a képzelet szab határt. Fém, üveg, fa? Szinte minden lehetséges kétoldalú ragasztóval. Íme, néhány ötlet.


Tükrök rögzítése


A tükrök rögzítéséhez régen elengedhetetlen volt a fúrás, de legalábbis a kalapálás. Feltétlenül szükség volt néhány jól elhelyezett lyukra a falban ahhoz, hogy biztonságosan és stabilan tudjunk felakasztani tükröket a kívánt helyiségekben. Ma már elérhetőek olyan erős ragasztók, melyekkel sokkal gyorsabban, de nem kevésbé stabilan lehet felfüggeszteni tükreidet.


Padlószőnyeg rögzítése


Padlószőnyeget egyre kevesebben választanak otthonuk burkolásához, azonban van néhány helyiség, ahol rendkivül jó szolgálatot tesz. Érdemes például a babaszobát vagy a gardróbszobát ezzel borítani. A padlószőnyeg ugyanis puha, és meleg burkolat, ami igazán praktikus ezekben a szobákban. Ezt a burkolatot ráadásul minden másnál könnyebben le tudja rakni bárki, nem szükséges hozzá szakember. Ráadásul a ragasztóerőre sem lehet panasz.


Mérj alaposan és precízen, rendeld meg a kívánt méretű szőnyeget és már csak rögzítened kell. A rögzítéshez a legegyszerűbb megoldás a kétoldalú ragasztó, mely ráadásul gyors munkát is lehetővé tesz.


Laminált felületek megújítása


Ha laminált bútoraid vannak, idővel észreveheted, hogy a felső réteg ragasztása meggyengül, teljesen vagy részben elengedi az alapot.


Mivel általában a laminált, MDF vagy egyéb hasonló anyagból készült bútorok igen kedvező árúak, sokan egyszerűen lecserélik azokat néhány évente. Nem szükséges azonban így tenned, hiszen a piacon elérhető erős és jó minőségű ragasztókkal könnyedén új életet varázsolhatsz régebbi bútoraidnak is.


Nem is gondolnánk, mennyi féle dekoratív kiegészítőt készíthetünk otthonunkba a megfelelő ragasztóval

Kreatívkodás


Ha pedig nem vár rád semmilyen feladat, akkor is érdemes tartani otthon valamennyi ragasztószalagot, hiszen számos kreatív tevékenységhez is alkalmas.
Üvegmozaik ragasztás, kaspó díszítés, gyermekjátékok alkotása - csak néhány ötlet, amihez hasznodra lehet a kétoldalú ragasztó. Ráadásul, mivel nagyon jól és gyorsan használható eszközről van szó, akkor is számos produktum kerülhet ki a kezeid közül, ha csak kevés időd akadt alkotni.