Debrecen hírek

Önkormányzati projektet lezáró konferenciát rendeztek Debrecenben

Önkormányzati projektet lezáró konferenciát rendeztek Debrecenben

Az „Esély-Háló” Területi együttműködést segítő programok kialakítása a Debreceni járásban című projekt 21.959.460 Ft összegű támogatásban részesült.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata – járásszékhely településként – Hajdúsámson Város Önkormányzatával együttműködve az Államreform Operatív Program támogatási rendszeréhez sikeres pályázatot nyújtott be „Esély-Háló” Területi együttműködést segítő programok kialakítása a Debreceni járásban címmel. A program az egészséges életmód népszerűsítését célozta meg. Az ezt lezáró Jó gyakorlatok című konferenciát 2015. november 11-én Hajdúsámsonban, 2015. november 12-én pedig Debrecenben rendezték meg.

 

 

Önkormányzati projektet lezáró konferenciát rendeztek Debrecenben
A számos esélyegyenlőségi, esélyteremtő programot bemutató Jó gyakorlatok konferenciák debreceni eseményén Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális, oktatási, szociális feladatokkal kapcsolatos irányításért és koordinációért felelős alpolgármestere többek közt elmondta: reméli, hogy azok a jó gyakorlatok melyeket a résztvevők a konferencián bemutatnak, hamarosan a mindennapi életben is hasznosulnak. Szekeres Antal, Debrecen jegyzője, a projekt vezetője pedig részletesen is számot adott az egyes programelemek megvalósításáról. Mint kiemelte, az önkormányzatok törvényi kötelezettsége helyi esélyegyenlőségi programok alkotása. Ezeket a programokat konkrét tartalommal kell megtölteni. A célok elérését nagy mértékben segítheti, ha az egyes önkormányzatok egymással összefogva tevékenykednek. Erre jó példa az „Esély-Háló” program.

 

-csa-

Forrás: debrecen.hu