Debrecen hírek

Programkavalkád az idei Debreceni őszi fesztiválon

Programkavalkád az idei Debreceni őszi fesztiválon

Koncertekkel, kiállításokkal, színház- és táncművészeti előadásokkal, gyermekprogramokkal, népművészeti rendezvényekkel, tematikus filmnapokkal és közönségtalálkozókkal várja az érdeklődőket a Debreceni őszi fesztivál.

A rendezvény sajtótájékoztatóján elhangzott: a Debreceni őszi fesztivál több mint két évtizede meghatározó esemény a város kulturális életében. Komolay Szabolcs alpolgármester hozzátette: az idei, 21. találkozót színes programkavalkád jellemzi. Kiemelte a Nagyváradi Állami Filharmónia vendégjátékát, a Csík zenekar koncertjét, a 100 tagú Cigányzenekar 30 fős kamarazenekara és a Sabbathsong Klezmer Band közös koncertjét. Bódor Edit, a Főnix rendezvényszervező igazgatója a bemutatkozó művészeti ágak sokszínűségére hívta fel a figyelmet. 

 

Programkavalkád az idei Debreceni őszi fesztiválon

 

Tájékoztatása szerint először láthatja a közönség Debrecenben a Varázsszavak musicalt: a fiatalos, zenés kalandozást a Holt költők társasága című regény és az abból készült film alapján, a Kowalsky meg a Vega dalaival, a dESZKa Társulat előadásában viszik színre. Balogh Barnabás lelkész, a Magyar Református Szeretetszolgálat képviselője az idei fesztivál különleges eseményére hívta fel a figyelmet: november 10-én érkezik meg Debrecenbe Hollandiából a kétszázadik segélykamion. A holland segélyszervezet és az MRSZ képviselői ezt követően átadják ajándékukat a református gyermekvédelmi szolgálat nevelőszülői hálózatában nevelkedő gyerekeknek, akiket koncertekkel, játszóházzal, ugróvárral és érzékenyítő programokkal várnak a Kölcsey központban.