Debrecen hírek

Társadalmi felelősségvállalás és vállalkozásfejlesztés

Társadalmi felelősségvállalás és vállalkozásfejlesztés

A Szatmár Leader Közhasznú Egyesület a magyarországi Szatmár vidék 75 településével jött létre azzal a szándékkal, hogy vidékfejlesztési, gazdaságfejlesztési programot dolgozzon ki a teljes tervezési területre. A Szatmár Leader Egyesület céljai elérése és szakmai tevékenységének hatékonysága érdekében kapcsolatokat és együttműködéseket kíván kiépíteni országos, régiós, megyei, települési, illetve határon túli szervezetekkel.  

GINOP-5.1.7-17-2019-00179 pályázat

2019-ben a BossConnect Mentor Programmal összefogva egy közös kezdeményezést indítottunk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a GINOP-5.1.7-17-2019-00179 pályázat keretein belül. A kezdeményezés fő célja, hogy mentorok segítségével, támogassa és megoldást adjon vállalkozást- és vállalatikarriert indító fiataloknak. Önerőből sikeressé vált cégvezetők önzetlenül átadják tudásukat azoknak a tehetséges fiataloknak, akik ezt a környezetükből (család, iskola) egyébként nem tudják megkapni. A Mentor Program szlogene is ezt tükrözi: "Azok a cégvezetők, akikről már hallottál, olyan fiatalokat támogatnak, akikről még hallani fogsz!" 

 

Társadalmi felelősségvállalás és vállalkozásfejlesztésMiért fontos a mentorálás?

 

A „titkos tudás” hiánya miatt. Vállalkozói és vezetői készségeket az iskolai tanórákon alig oktatnak, pedig ezek nélkül nem lehet komolyabb jövedelemhez jutni, vagyont felhalmozni, gondoskodni saját nyugdíjunkról. Legtöbbször még azt sem mondják meg az iskolában, hogy ehhez milyen tudást kellene keresned valahol máshol. Sok erőfeszítést igényel, amíg önerőből, szorgalommal összeszeded majd ezeket a képességeket, és kialakítod azt a szemléletmódot, ami végül sikerre visz. Mi segítünk lerövidíteni ezt az utat.

 

Azért jött létre Magyarország legnagyobb üzleti mentor hálózata, hogy tehetséges fiataloknak segítsünk olyan vállalatvezetőket és cégtulajdonosokat találni, akik sikeresebbé teszik az indulásukat.

 

A BossConnect több mint 80 mentora és eddig közel 900 mentoráltjának sikeres együttműködése igazolja a rendszerük eredményességét.