Debrecen hírek

Új épület az iratok tárolására

Új épület az iratok tárolására

A hajdú-bihari kormányhivatal új irattári épületét adták át Debrecenben, ezzel hosszú távon megoldják a kulcsfontosságú a dokumentumok tárolását.

Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter az átadáson felhívta a figyelmet arra, hogy a kormányhivatalok az egész országban küzdenek a biztonságos iratelhelyezés problémájával, viszont hogy Hajdú-Biharban megoldódott ez a probléma, s a mintegy 200 millió forintos, hazai forrásból megvalósult beruházás eredményeként az eddigi 14 telephelyről egy épületbe, korszerű raktározási körülmények közé kerülhetnek az iratok.

 

A hajdú-bihari kormányhivatal új irattári épületét adták át Debrecenben

A digitalizáció ellenére komoly mennyiségű papír alapú iratot kell hosszú távon őrizni

 

Rácz Róbert hajdú-bihari kormánymegbízott hozzátette: a digitalizáció ellenére komoly mennyiségű papír alapú iratot kell hosszú távon őrizniük. A hajdú-bihari kormányhivatalban 2017-ben mintegy hárommillió ügyfélkapcsolat létesült, ami 1,8 millió ügyet és csaknem egymillió formális döntést eredményezett, összességében 600 iratfolyóméter tárolandó iratanyag keletkezett. A beruházás során 800 négyzetméter alapterületű, kilencezer iratfolyóméter tárolására alkalmas irattári felületet alakítottak ki. A kormányhivatal 25 millió forint saját forrásból rendezi be az irattárat, amely hosszú távon megoldja a helyi iratkezelés problémáit - fűzte hozzá a kormánymegbízott.

 

MTI/T.D.