Debrecen hírek

Drágulhat a gáz

Drágulhat a gáz
"Jelentősen, családonként átlagosan évi 36 ezer forinttal emelkedhet a lakossági gáz ára, ha változtat a kormány az eddigi támogatási rendszerén.
Sajtóinformációk szerint a kormányzat csak az évi 1500 köbméteres fogyasztás alatt hagyná meg a jelenlegi automatikus kompenzációt. Minden más esetben megszűnne a támogatás, azt csak a szociálisan rászorultak kérvényezhetnék. Nemcsak a gázfűtéses lakásokban kell a jövőben többet fizetni a melegért. A gázár támogatás érinti a hőszolgáltatókat is. Pontos számok még nem ismertek, de az biztos, hogy a távfűtéses lakásokban élők is nagyobb számlát kapnak, ha a kormány bevezeti az új rendszert.


Komoly kiadással járhat ősztől ez a mozdulat. A kormány tervei szerint ugyanis takarékossági okokból megszűnne a jelenlegi gázár támogatási rendszer. Most minden lakossági fogyasztó olcsóbban kapja az energiát, mint amennyibe az kerül. Az Energia Hivatal számítása szerint egy köbméter import gáz átlagosan 60 forintba kerül. Erre legalább 20 forintnyi szállítási költség rakódik, így a valódi ár 80 forint."

(Forrás:www.dtv.hu)

Szóljon hozzá!