Kerékpárút beruházási projekt zárult le Debrecenben

Összesen 568.469.283 Ft európai uniós forrásból, 100 százalékos támogatottsággal épült tovább Debrecen kerékpárút-hálózata.

 

A Kerékpáros turisztikai úthálózat és szolgáltatás fejlesztése projekt  keretében Debrecenben több helyszínen - összesen 9 szakaszon, közel 20 kilométer hosszon - elválasztott rendszerű, valamint egyesített gyalog- és kerékpárút épült, továbbá kerékpározható útszakaszok kijelölése történt meg a turisztikai attrakciókhoz kapcsolódóan - jelentette be Széles Diána, turisztikáért is felelős alpolgármester.

 

\"

 

A fejlesztés a Széchenyi 2020 pályázati rendszer keretében került támogatásra

 

A fejlesztés hozzájárul a kerékpáros turizmus erősítéséhez, új, tematikus túraútvonalakkal bővül a város turisztikai kínálata. A kerékpárút mentén ugyanis pihenőhelyeket is kialakítottak, ahol internetes információs rendszeren keresztül tájékozódhatnak a turisták Debrecen kerékpárral is elérhető nevezetességeiről, turisztikai attrakcióiról. Berki Judit, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ÉARFÜ) ügyvezető igazgatója szerint a közelmúltban átadott nagy debreceni beruházások is megközelíthetőek most már kerékpárral.


MTI/MCOnet