15 milliárd forintos biotechnológiai beruházás Debrecenben

A kormány is támogatja 5 milliárd forinttal azt a 15 milliárd forintos biotechnológiai kapacitásbővítő beruházást, mely a Richter gyógyszergyárhoz köthető.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 125 magasan kvalifikált új munkahely jön létre a beruházással. A miniszter úgy véli, a Richter a bizonyíték, hogy lehet Magyarországon világszínvonalú, nagy hozzáadott értékkel rendelkező termékeket gyártani, amit az exportpiacon is megbecsülnek. A gyógyszerexport  a magyar export húzóágazata - tette hozzá -,  hazánk 4,5 milliárd euró értékben adott el gyógyszereket külföldre. Szijjártó szerint Debrecen vonzó befektetési célpont, és további beruházások bejelentése várható.


\"\"


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója  és Papp László, Debrecen polgármestere a Richter Gedeon Nyrt. beruházásbejelentő sajtótájékoztatója után Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2016. március 8-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi


Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója: az új üzem fejlesztése idén kezdődik, és 2018-ban fejeződik be. A Richter 2012-ben adta át első, 25 milliárd forintból felépített debreceni gyárát, ahol több mint 200 munkavállalót foglalkoztat.


MTI / MCOnet