A Debreceni Egyetem diákja idén is részt vesznek a Shell Eco-marathonon

A Shell Eco-marathonon május 25. és 28. között a Debreceni Egyetem diákja ismét próbára teszik járműipari tudásukat. Tavaly tapasztalatszerzésként indultak, ám a 30. helyen zárták a versenyt.

A verseny célja, hogy a legnagyobb távolságot a legkevesebb üzemanyaggal tegyék meg a járművek, idén új motorral és új elektronikai vezérléssel szeretnének még jobb helyezést elérni a diákok. "A tavalyi, első versenyünk nagyon tanulságos volt, ezért idén még nagyobb reményekkel indulunk Londonba, célunk, hogy feljebb léphessünk a rangsorban" - mondta Varga Tamás Antal, a DE gépészmérnöki tanszékének munkatársa, műszaki menedzser mesterszakos hallgató.

 

A Debreceni Egyetem diákja idén is részt vesznek a Shell Eco-marathonon

A Debreceni Egyetem Műszaki Kara csapatának Hunor fantázianevű járműve 

 

A versenyen 28 ország 178 középiskolai és egyetemi diákcsapata vesz részt, a kreatív közeg és a bajtársiasság érzése adja meg a verseny valódi hangulatát. A Shell Eco-marathont a Make the Future Live részeként rendezik meg, amely egy ingyenes fesztivál az energetikai ötletek és felfedezések jegyében. A látogatók bepillantást kaphatnak az energiafelhasználás jövőjébe. A verseny helyszíneként szolgáló Queen Elizabeth olimpiai parkban három tematikus zónát alakítanak ki, ahol a diákok, a vállalkozók és az iparág vezetői találkoznak, hogy megtalálják az utat az alacsonyabb széndioxid-kibocsátású jövő felé.

 

/T.D.