A Debreceni Virágkarnevál történetének újabb fejezete kezdődik el

Az idei virágkarnevál más lesz, mint az eddigiek. Erről Kósa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere beszélt.

 
Magyarország egyik leghíresebb ünnepévé nőtte ki magát az 1966 óta negyvenötödjére megrendezett Debreceni Virágkarnevál. Az idén 15 virágkocsit, 10-10 hazai, valamint külföldi művészeti csoportot láthat majd a közönség a karneváli menetben és új helyszínekk is gazdagodik az idei karnevál: a Nagyerdei Stadion, a megújult szabadtéri színpad, a Békás-tó és az Egyetem tér is otthona lesz a programoknak. Augusztus 20-án indul a belvárosi Piac utcától a Nagyerdei Stadionig a virágkarneváli menet, amelyet 15 virágkocsi gazdagít. A napot tűzijáték zárja az Egyetem téren - ismertette a részleteket Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.
\"Virágkarnevál

A virágkarnevál napjának délutánján, a Nagyerdei Szabadtérin egy ingyenes program kezdődik: a Karneváli Szieszta, amikor folklórcsoportok lépnek fel színpadon.  Muresan Ovidiu, Nagyvárad alpolgármestere a sajtótájékoztatón elmondta: városuk tizedszerre látja vendégül augusztus 21-én a debreceni karnevál öt virágkocsiját. A nagyváradi felvonuláson a környező bihari települések néptáncegyüttesei is részt vesznek.

A 45. jubileumi Debreceni Virágkarneválhoz kapcsolódóan idén egy új, a kreativitást és a szépérzéket előcsalogató akciót hirdet közösen Debrecen önkormányzata és a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. „Az én virágkarneválom” címmel, két kategóriában:
– vállalkozások (boltok, vendéglátóhelyek)
– kreatív debreceniek.-kt-