A Lufthansa müncheni járata beruházást is hozott Debrecenbe

Papp László polgármester közölte: három német nagyvállalat döntött debreceni befektetésekről azóta, hogy 2016. április 11-én először szállt le a Lufthansa Münchenből érkező menetrend szerinti járata a debreceni repülőtéren.

Papp László hozzátette: ezzel több mint ezer új munkahelyet hoztak létre Debrecenbe. Emlékeztetett rá, hogy mind a kassai, mind a nagyváradi repülőtereken kapacitás-szűkítés történt, ami felértékeli a debreceni repülőteret. Ennek alapján konzultációba kezdtek a magyar kormánnyal egy olyan fejlesztési terv megvalósítása érdekében, amelynek eredményeként valóban a régió központi repülőtere lehet a debreceni - jelezte Papp László.

 

A Lufthansa müncheni járata beruházást is hozott Debrecenbe

Március 25-től az eddigi három helyett immár öt járatot közlekedtet hetente a légitársaság Debrecen és München között

 

Herdon István, a repülőteret működtető Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy március 25-től az eddigi három helyett immár öt járatot közlekedtet hetente a légitársaság Debrecen és München között. Az elmúlt két évben több tízezer utas vette igénybe a München és Debrecen között közlekedő járatot, tavaly megkétszereződött az utaslétszám, a heti ötszöri járatindítással pedig további jelentős forgalombővülésre számítanak.

MTI/T.D.