A református templom felújítására gyűjtenek

Január 21-én kerül megrendezésre a város hagyományos bálja az önkormányzat, a helyi egyetem, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezésében, amelynek bevételét idén a Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség templomának felújítására fordítják.

Papp László polgármester elmondta, hogy a refáromáció kezdetének 500. évfordulója jó alkalo arra, hogy a templom felújításával mutassák a református egyház felé a hálájukat. Tavaly szentelték fel az Árpád téri templom felújított tornyát, ugyanakkor a teljes felújításra már volt további forrás. A bál bevételét és a jótékonysági felajánlásokat az önkormányzat költégvetéséből egészítik ki, így még az idén elkészülhet a mintegy 100 millió forintos beruházás.

 

Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség temploma

Idén felújítják a Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség templomát

 

Fekete Károly tiszántúli református püspök köszönetet mondott a felajánlásért és szimbolikusnak nevezte az Árpád téri református templom eredeti formába történő helyreállításának ügyét. A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke örömét fejezte ki, hogy ezúttal nem egyszerű renoválás történik, hanem az egykori tervek alapján, eredeti formájában állítják helyre Debrecen egyik legszebb református templomát. A beruházás támogatására a város mind a húsz református gyülekezetében szerveznek gyűjtést.

 

/T.D.