Az NI Hungary Debrecen szimbóluma lett

Letették az NI Hungary Kft. új épületének alapkövét. Az ünnepséges Papp László polgármester hangsúlyozta: "a National Instruments 17 éves jelenléte a városban a modern, innovatív és dinamikusan fejlődő Debrecen szimbóluma lett".

Az NI Hungry Kft. beruházása 210 új munkahelyet hoz létre döntően diplomás, két nyelven beszélő munkavállalóknak. Az új elektronikai gyártóüzem és szolgáltató központ 5,44 milliárd forintos beruházásához 2,55 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a kormány. Az elmúlt években 24 beruházást vittek Debrecenbe, amivel 3791 új munkahelyet hoztak létre. Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter felidézte, hogy amikor 2001-ben az NI Hungary Kft. megkezdte a működését Debrecenben, átalakították, befektetőbaráttá tették a helyi adórendszert.

 

Az NI Hungary Debrecen szimbóluma lett

Az NI Hungry Kft. 2019 végére elkészülő új épülete 210 új munkahelyet hoz létre


Papp László polgármester utalt rá, hogy amikor az NI megkezdte a működését Debrecenben, akkor a helyi gazdaság, a tradicionális iparágak - élelmiszeripar, feldolgozóipar - rendkívül nehéz helyzetben voltak, s az amerikai cég megjelenése irányította rá a városvezetés figyelmét, milyen nagy lehetőségek rejlenek az innovatív, tudásalapú gazdaságban azzal az egyetemi háttérrel, amivel Debrecen rendelkezik. Az NI a modern, 21. századi debreceni gazdaság alapjait rakta le 2001-ben azzal, hogy a városban megépítette első tengeren túli gyártóüzemét - jelentette ki a polgármester. Az új épületet 2019 végére adják át.

 

MTI/T.D.