Balog Zoltán miniszter adta át a felújított debreceni Református Nagytemplomot

Az emberi erőforrások minisztere a megújult debreceni Református Nagytemplomban tartott hálaadó istentiszteletet szeptember 7-én.


Ha egy hálaadó istentisztelet lehet projektzáró esemény, akkor nem csupán a pénzt, a téglákat, a folyómétereket, a műszaki paramétereket kell látni, hanem továbbtekintve azt a célt, hogy emberi, hitbéli közösség a jövőjét építi újjá az egyházért, a nemzetért, mindannyiunkért - fejtette ki a tárcavezető. Hozzátette: azért kell, hogy újjáépüljön a Református Nagytemplom és minden templom, mert ezek a közösségek, ezek a falak megtartó erőnek bizonyultak a mi és elődeink életében.

 

 

Hálaadó istentisztelet a felújított debreceni Református Nagytemplomban
Kósa Lajos (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere korszakváltás jeleként értékelte a templom teljes felújítását. A Református Nagytemplom európai uniós támogatással történt megújulása jelképe annak, hogy Európában is találjunk vissza arra az útra, amelyre mi magyarok Szent István vezetésével léptünk - mondta Kósa Lajos. Az épület európai uniós támogatással történt megújulása jelképe annak, hogy Európában is találjunk vissza arra az útra, amelyre mi magyarok Szent István vezetésével léptünk - mondta Kósa Lajos 

 MTI/EMMI/MCOnet