Befejeződhet a Latinovits Színház beruházása

Papp László, Debrecen polgármestere bejelentette, hogy befejeződhet a Latinovits Színház évekkel korábban félbemaradt beruházása, miután a Románia-Magyarország határ menti együttműködési program keretében összesen 13 millió euró forrást nyertek a színház kivitelezését is magába foglaló kulturális pályázaton.

Papp László, Pajna Zoltán, a hajdú-bihari közgyűlés elnöke és Pásztor Sándor, a Bihar megyei Tanács elnöke egyaránt azt emelte ki, hogy a program fontos eleme lesz a magyar-román kulturális kapcsolatok fejlesztésének. A várhatóan 2021-re, de legkésőbb 2022-re elkészülő színház egyik fontos helyszíne lehet az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozatnak, amennyiben az arra pályázó Debrecen elnyeri a címet. 

 

Befejeződhet a debreceni Latinovits Színház beruházása

A Románia-Magyarország határ menti együttműködési program keretében befejeződhet a Latinovits Színház beruházása

 

A színházi fejlesztésnek két eleme van: ott helyezik majd el a határtérség történelmi és kulturális örökségét bemutató értéktárat és ott szervezik majd meg a Kárpát-medencei színjátszók posztgraduális képzését - emelte ki Papp László. A közös kulturális projekt Nagyváradot érintő fejlesztési részének három "lába" van: a Szigligeti Színház és a Körös-vidéki Múzeum felújítása, illetve Váradon egy multikulturális központ létrehozása. Nyáron megtörténhet a támogatási szerződések megkötése, és a teljes pályázati dokumentáció benyújtása, illetve értékelése után jövő év közepén megkezdődhet a projektek végrehajtása. 

 

MTI/T.D.