Bővül a debreceni üzleti szektor

A Forest Office irodaház megvalósulásával megduplázódhat és elérheti a hatezret az üzleti szolgáltatói szektorban dolgozók száma Debrecenben. A tízmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően több mint kétezer új munkahely létesül az üzleti szolgáltatói szektorban.

Az önkormányzati tulajdonban lévő Debreceni Vagyonkezelő Zrt. és a HUNÉP Universal Építőipari Zrt. együttműködésében megvalósuló épület "A" kategóriás és LEED Gold minősítésű lesz, így megfelel majd a legmodernebb elvárásoknak. Papp László polgármester elmondta, hogy Debrecen iránt töretlen a befektetői érdeklődés, az Új főnix terv támogatásával 2016-ban és 2017 első felében 100 milliárd forint áramlott a városi gazdaságba, amellyel háromezer új munkahelyet teremtettek, ebből nyolcszázat az üzleti szolgáltatói szektorban.

 

Megduplázódhat az üzleti szolgáltatói szektorban dolgozók száma Debrecenben

A 22 ezer négyzetméteres, három tömbből álló épület kétezer új munkahelyet teremt, a tervek szerint 2018 második felére készül el

 

Tovább lendíti a gazdaságot az infrastruktúr-fejlesztések, jelenleg a repülőtér melletti déléi ipari parkot alakítják ki, amely a tervek szerint jövőre már fogadja az első nagybefektetőket. Pósán László, a térség országgyűlési képviselője szerint a Debreceni Egyetem is komoly szerepet tölt be a gazdaság fejlődésében, majd reményét fejezte ki, hogy az új Forest Office irodaház olyan vállalkozásokat vonz Debrecenbe, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több, az egyetemről kikerülő, magasan képzett fiatal helyben találja meg számításait és munkahelyét. A 22 ezer négyzetméteres, három tömbből álló épület 2018 második felére készül el.

 

/T.D.