Csaknem megduplázta debreceni forgalmát a Wizz Air

A Wizz Air debreceni bázisának egyéves születésnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón Vásárhelyi Gábor, a légitársaság vállalati kommunikációs menedzsere közölte: november végéig több mint 250 ezer utas repült a légitársasággal Debrecenből vagy Debrecenbe. 

A Wizz Air 2017. tavaszától bővíti kínálatát, március 26-tól hetente kétszer közlekednek majd gépek Debrecen és az izraeli Tel-Aviv között. Az új járat mellett a társaság a hajdú-bihari megyeszékhelyről öt nagyvárosba, Londonba, Eindhovenbe, Malmőbe, Milánóba és Párizsba indít gépeket. A Wizz Air 2012 óta használja a debreceni repteret, és azóta több mint 700 ezer utast szállított, a bázisreptér tavalyi elindításával pedig 35 új munkahelyet is teremtett a városban.

 

debreceni repülőtér

A Wizz Air 2012 óta használja a debreceni repteret, és azóta több mint 700 ezer utast szállított

 

Herdon István, a Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a reptér tavalyi 172 ezres forgalmát sikerült jelentősen növelni, így idén a Wizz Airnek köszönhetően elérik a 290 ezres utas létszámot. Papp László polgármester stratégiai jelentőségűnek nevezte a repteret, szerinte a légikikötő olyan különleges adottság a város életében, amilyennel a befektetőkért folytatott küzdelemben csak a legnagyobb vetélytársak rendelkeznek a térségben. 

 

/T.D.