Debrecen új polgármestere összefogásra szólította fel a képviselőket

 

Hivatalosan is megalakult Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése, és megtartotta első ülését.

 

\"Debrecen

Az októberi önkormányzati választások eredménye alapján mind a 24 egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltjei szereztek mandátumot, polgármesternek pedig Papp Lászlót választották meg Debrecen polgárai. Kompenzációs listáról további 10 politikus került be cívisváros képviselő testületébe.

Először Papp László tette le polgármesteri esküjét, majd elődje, Kósa Lajos szólt a közgyűléshez.  Papp László polgármester a város fejlődése érdekében összefogásra szólította fel a képviselőket.

A beszédek után a képviselők is letették esküjüket, majd megkezdődött a közgyűlési munka. Először elfogadták az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, majd megválasztották az alpolgármestereket. Dr. Barcsa Lajos az önkormányzat gazdálkodásával, a pénzügyi folyamatok kontrolljával kapcsolatos feladatokat koordinálja, irányítja, s az önkormányzat vagyongazdálkodási, városüzemeltetési, és intézmény-felújítási feladatait fogja felügyelni. Dr. Széles Diána az önkormányzat társadalmi-, civil- és települési kapcsolatokkal összefüggő, valamint ifjúságpolitikai, egészségügyi és turisztikai feladatait irányítja majd. Komolay Szabolcs feladatköre pedig az önkormányzat kulturális, oktatási, szociális feladataival kapcsolatos irányítás és koordináció lesz.

Forrás: debrecen.hu

-csa-