Debrecenben beszélt Hoppál Péter a színházak támogatásáról

 

Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár Debrecenben, a Csokonai Nemzeti Színházban beszélt a színházaknak nyújtott állami támogatásokról.

Jövőre 23 milliárd forintot nyújt a kormány a színházaknak - jelentette be a kulturális államtitkár. Hoppál Péter azt mondta: nagyon fontos a kulturális közösséghez való kötődés, ezért minél több embert kell kulturális élményhez juttatni. A kormány pedig elkötelezett a cél mellett, éppen ezért támogatja a kulturális nagy beruházásokat is - hangzott el Debrecenben. A  Csokonai Színház mellett befejezik a Latinovits Színház építését, így Debrecennek két kőszínháza lesz.  

 

\"Dr.

 

Debrecenben beszélt Hoppál Péter a színházak támogatásáról

 Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester arról beszélt, hogy 1865. október 7-én nyitotta meg kapuit Debrecen első kőszínháza. Üdvözölte a városvezető a kormány szándékát, melynek köszönhetően tervezhetővé válik a vidéki színházak sorsa.  \"Debrecenben a városfejlesztés elképzelhetetlen a kultúra fejlesztése nélkül. Ékes példája ennek a 10 éve épült Kölcsey Központ, a tavaly újjáépült Nagyerdei Szabadtéri Színpad, jövőre pedig elkezdődhet a Csokonai Színház felújítása, s befejeződhet a Latinovits Színház építése\" - sorolta Papp László.

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI