Egy éven át 25 debreceni hajléktalannak ad munkát a Dehusz

A Belügyminisztérium foglalkoztatási programja esélyt ad a fedél nélkülieknek: március óta több ezer virágot ültettek el Debrecen utcáin, iskolák és óvodák udvarain.

„A hajléktalan emberek is ugyanolyan emberek, mint bárki más, ugyanúgy szeretnek dolgozni, csak esélyt szeretnének kapni, és most úgy érezzük, hogy ezt az esélyt meg is kaptuk” – mondta Erdős Eszter, akinek 16 évvel ezelőtt kezdett rendeződni az élete. A program március elején kezdődött és egy évig ad munkát 25 hajléktalannak, ezzel erősítve a társadalomban betöltött szerepüket. A Dehusz Kft. ügyvezetője, Pethe Tamás közölte, hogy az egy év letelte után további értékteremtő programokat szeretnének meghirdetni.

 

 

\"A

 

 

,,Nekem úgy tűnik, hogy tetszik nekik az, hogy tényleg előállítanak valami értéket. Kicsit rossz az, mikor valaki szemetet szed, és gyakorlatilag másnapra azt a területet, amit egy nappal korábban megtisztított, szemetesen látja. Szerintem nekik az egy öröm, hogy látják: ami magot elvetettek, abból virágok lesznek” - mondta Pethe Tamás. Télre fűthető üvegházat terveznek építeni a kényelmes és jó körülmények miatt.

 

/T.D.