Egyetemi beruházásban készült el az új fitneszközpont

Átadták a Debreceni Egyetem új fitneszközpontját a Nagyerdei Stadionban, Kósa Lajos országgyűlési képviselő szerint egy edzőteremnél sokkal több a központ, mivel Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ, valamint a Sporttudományi Koordinációs Intézet tudományos háttere a diagnosztikai és rehabilitációs feltételeket is biztosítja az egészséges sportoláshoz.

Az egyetem és város hosszú ideje már közösen gondolkozik a fejlesztéseket illetően, így a most átadott fitneszközpont a városi tulajdonú stadionban egyetemi beruházásként készült el. A központ egyrészt tudományos kutatások helyszíneként működik a jövőben, ugyanakkor az egyetemi dolgozók és hallgatók minőségi kiszolgálására is kiválóan alkalmas, mivel a 2600 négyzetméteres létesítményben kétszáz edzésállomás található.

 

 

Egyetemi beruházásban készült el az új fitneszközpont Debrecenben

Széles Diána alpolgármester elmondta, hogy a Nagyerdőn a következő három évben 14 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg

 

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere elmondta, hogy a Nagyerdőn a következő három évben 14 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat majd meg, köszönhetően a többek között annak, hogy a kormány kiemelt turisztikai régió részévé nyilvánította Debrecent. A központ kialakítására 600 millió forintot, míg a gépek, eszközök vásárlására további 280 millió forintot költöttek. Az egyetem öt év alatt mintegy ötmilliárd forintot fordít sportjellegű fejlesztésekre, így megújul a Dóczy utcai sportközpont, pályákat építenek, valamint megépül a Debrecen-Pallog kézilabdacsarnok.

 

/T.D.