Együttműködik a DE az InterTanker Zrt-vel

Új szintre emeli stratégiai kapcsolatát a Debreceni Egyetem és a régió meghatározó járműipari vállalata, az InterTanker Zrt..

Pintér Ákos, a DE rektorhelyettese és Kossa György, az InterTanker Zrt.  elnök-vezérigazgató a következő lépésként a duális képzés beindítását, majd az InterTanker debreceni gyárában kihelyezett egyetemi tanszék működtetését jelölte meg. Kossa György szerint a szaktudás megszerzése mellett fontos az önállóságra nevelés, hogy az egyetemről kikerülő hallgatók el tudjanak igazodni egy gazdasági társaság működésében. Hozzátette, hogy az együttműködéssel a képzésnek ezt a hiányosságát pótolják, hogy megfelelő képzettségű mérnökök kerüljenek ki az egyetemről.

 

Együttműködik a DE az InterTanker Zrt-vel

Évente 15-20 mérnökjelölt egyetemi hallgató vehet részt az InterTanker Zrt. speciális képzésein

 

A sajtótájékoztatón jelen volt az az öt ösztöndíjas mérnök hallgató, akiket 150 jelentkező közül választottak ki az InterTanker vezetői, s közösen dolgoznak egy projekt megoldásán, emellett kaptak, illetve kapnak különféle mérnöki állást a cégnél. Kossa György elmondta: évente 15-20 mérnökjelölt egyetemi hallgató vehet részt a speciális képzéseiken, de jelenleg 60 autószerelő szakmunkás is tanul a debreceni oktatási központjukban.

MTI/T.D.