Farmer Expo a határon átnyúló együttműködésekért

Csaknem negyven cég képviselői vettek részt a debreceni Farmer Expo keretében megrendezett magyar-román-ukrán-belorusz üzletember-találkozón.

Az eseményt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Nemzeti Kereskedőház, a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara, a Technológia Transzfer Központ, Kolozsvár és a Kolozsvári Műszaki Egyetem szervezte. Az üzletember-találkozó kiváló lehetőséget nyújtott a regisztrált vállalkozók számára a határon átnyúló üzleti kapcsolatok kialakítására, elsősorban a mezőgazdasági termékek és gépek, illetve az ezekhez kapcsolódó technológiák, fejlesztések területén.

 

Farmer Expo

 

Az ukrán, belorusz, román partnerek bevonásával szervezett fórum az idén is sikeres volt, a rendezvényen a konkrét üzleti lehetőségek feltérképezése mellett a vállalkozások képviselői az adott országra jellemző gazdasági és jogi környezetről is naprakész és részletes információkat kaptak. A szomszédos országokkal kialakított együttműködések rendkívül fontosak, hiszen hozzájárulnak Magyarország exporttevékenységének bővüléséhez, gazdasági fejlődéséhez. 

 

/T.D.